Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dadan Kardinal

Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16 Prispevkov: 1347
|
Objavljeno: 06 Sep 2006 09:14 Naslov sporočila: Kaj kuhate danes? |
|
|
Že imate današnji meni? _________________ Na svetu ni prostora za strahopetneže. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
*_Nikchy_* Babaroga

Pridružen/-a: 15.07. 2006, 19:05 Prispevkov: 2585 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: 06 Sep 2006 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
danes kuhamo špagete s tunino omako  _________________ Obveščamo vas, da je pošta slovenije prisiljena umakniti znamko z vašim likom, ker je pri kupcih nastal dvom na katero stran morajo pljuniti! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Goga Sv. Peter

Pridružen/-a: 13.07. 2006, 07:27 Prispevkov: 2412 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: 06 Sep 2006 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
Pr ns pa bo usak dobu po eno šeflo šniclu  _________________ PRIJAZNE BESEDE SO LAHKO KRATKE IN LAHKO IZGOVORLJIVE. TODA NJIHOV ODMEV JE RESNIČNO NESKONČEN.
(MATI TEREZA) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dadan Kardinal

Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16 Prispevkov: 1347
|
Objavljeno: 06 Sep 2006 13:31 Naslov sporočila: |
|
|
Ampak testenine smo jedli že včeraj, mesa pa nimam. Kaj naj skuham. _________________ Na svetu ni prostora za strahopetneže. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Chope Bog in batina

Pridružen/-a: 11.07. 2006, 05:10 Prispevkov: 1974
|
Objavljeno: 06 Sep 2006 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
S pizzo ne morš nkol falit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Seki Gost
|
Objavljeno: 06 Sep 2006 14:05 Naslov sporočila: |
|
|
ajmuht  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dadan Kardinal

Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16 Prispevkov: 1347
|
Objavljeno: 06 Sep 2006 15:50 Naslov sporočila: |
|
|
Prepozno, kar s solato in toplimi sendviči sem se morala potolažit, bo pa večerja orng. _________________ Na svetu ni prostora za strahopetneže. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dadan Kardinal

Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16 Prispevkov: 1347
|
Objavljeno: 06 Sep 2006 19:33 Naslov sporočila: večerja |
|
|
MELANCANE-JAJČEVCI čas priprave: 12 minut
SESTAVINE :
1 ČEBULA
2 STROKA ČESNA
MAL PETERŠILJA
VEGETA
2 SREDNJE VELIKI MELANCANI
5 REZIN SIRA
Sesekljano čebulo prepražiš na olivnem olju, dodaš na kolobarje zrezane melancane, strt česen, nasekljan peteršil, vegeto, malo popra, malo vode, premešaš, pokriješ in dušiš 5 minut, nato položiš na vse to rezine sira in zopet pokriješ s pokrovko za 1 minuto.
Serviraš z dobrim kruhom.
Dober tek.  _________________ Na svetu ni prostora za strahopetneže. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Goga Sv. Peter

Pridružen/-a: 13.07. 2006, 07:27 Prispevkov: 2412 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: 06 Sep 2006 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
SKUTNO PECIVO
1. plast
25 dag albert keksov zdrobiš in zmešaš z 20 dag raztopljenega masla ali margarine. Zmes natlačiš v pekač na peki papir. Pečeš 15 minut na 150˙C. Malo ohladiš.
2. plast
5 jajc penasto umešaš s 17 dag sladkorja + vanilij sladkor, dodaš 1/2 kg skute. Zmešaš in preliješ preko prve plasti. Pečeš 30 do 40 minut na 150˙C. Vse skupaj popolnoma ohladiš.
3. plast
3 kisle smetane zmešaš s 15 dag mletega sladkorja + vanilij sladkor. Preliješ po ohlajenem. Pečeš 15 do 20 minut na 150˙C.
Ohlajeno daš za 12 ur v hladilnik. Razrežeš na majhne kocke. (Pecivo je sočno, dobro, tri-barvno.)
Sicer ni za kosilo je pa odlično in paše po kosilu.  _________________ PRIJAZNE BESEDE SO LAHKO KRATKE IN LAHKO IZGOVORLJIVE. TODA NJIHOV ODMEV JE RESNIČNO NESKONČEN.
(MATI TEREZA) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dadan Kardinal

Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16 Prispevkov: 1347
|
Objavljeno: 06 Sep 2006 19:48 Naslov sporočila: |
|
|
To mi bo pa prav prišlo konec tedna, ko bom imela obiske.
Hvala. _________________ Na svetu ni prostora za strahopetneže. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dadan Kardinal

Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16 Prispevkov: 1347
|
Objavljeno: 08 Okt 2006 10:57 Naslov sporočila: |
|
|
TORTA:
6 JAJC
350 dag sladkorja
200 dag moke
150 dag zmletih orehov ali lešnikov
1 pecilni
1 vanili sladkor
1 žlica ruma
1kompot od višenj, lako je tudi od marelic ali mešano sadje
1 sladka smetana
V eni posodi stepeš rumenjake ,dodaš polovico sladkorja, nato pecilni,vanili,rum,na koncu rahlo vmešaš moko in zmlete orehe.
V drugi posodi stepeš beljake v trd sneg, s preostalo polovico sladkorja.
Rahlo vmešaš skupaj v maso z rumenjaki, vliješ v model za torto ( naj bo obložen s folijo ali peki papirjem ).
Pečeš pri 190 C približno 30 min. ( z zobotrebcem prebodi, če je pečeno )
Ohladiš, prerežeš,pokapljaš kar dobro s sokom od kompota, namažeš s stepeno smetano, obložiš s sadjem,
pokriješ z drugo polovico in premažeš s smetano še zgornjo polovico in robove. Lahko jo okrasiš poljubno.Torta je kar velika, količine lahko zmanjšaš za polovico in pečeš v manjšem modelu.
Dober tek ! _________________ Na svetu ni prostora za strahopetneže. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kloshar Nadškof
Pridružen/-a: 06.08. 2006, 20:12 Prispevkov: 801
|
Objavljeno: 12 Okt 2006 23:17 Naslov sporočila: |
|
|
Tole je tud ena dobra stvar!
KOKOSOVO PECIVO
- 20 dkg sladkorja + 1 vanilij
- 4 rumenjaki ( beljak - sneg )
- 20 dkg moke + 1 pecilni
- 4 velike žlice čokolade v prahu
- 1-2 velike žlice ruma
- 1- dcl mrzle vode
- 1 dcl olja
To vse zmiksaš in narahlo umešaš sneg iz beljakov.
Pečeš na 190"C 20-25 minut.
Ko je pečeno ,ga obrneš na desko ali kaj podobnega , ga ohladiš , prerežeš na pol. Eno polovico daš nazaj v pekač in namažeš z NADEVOM:
- 2 kisli smetani
- 10 dkg kokosa
- 5 velikih žlic sladkorja
nadev je dobro če je nekaj časa na hladnem.
Nato položiš na nadev drugo polovico in preliješ z :
- 10 dkg margarine
- 10 dkg čokolade v prahu ( to dvoje topiš na pari)
P.S Veste da morate namazati pekač z margarino in posuti z moko. Jaz nisem , vendar hvala bogu da je gravitacija naredila svoje!
Pa dober tek!
Najboljše izpade v ovalnem pekaču , ker na ovalu ostane več čokolade, mljask! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Seki Gost
|
Objavljeno: 31 Okt 2006 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
đuveč  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Chope Bog in batina

Pridružen/-a: 11.07. 2006, 05:10 Prispevkov: 1974
|
Objavljeno: 31 Okt 2006 16:37 Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo pa danes začel z zimsko hrano. In to Segedinar. Mljask |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kloshar Nadškof
Pridružen/-a: 06.08. 2006, 20:12 Prispevkov: 801
|
Objavljeno: 31 Okt 2006 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo mel pa rižoto z zelenjavo in aviacijo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|