Hrastnigg Seznam forumov Hrastnigg
Forum Hrastnika
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kaj kuhate danes?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Hrastnigg Seznam forumov -> Hrana in hranjenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dadan
Kardinal


Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16
Prispevkov: 1347

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2006 09:14    Naslov sporočila: Kaj kuhate danes? Odgovori s citatom

Že imate današnji meni?
_________________
Na svetu ni prostora za strahopetneže.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
*_Nikchy_*
Babaroga


Pridružen/-a: 15.07. 2006, 19:05
Prispevkov: 2585
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2006 12:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

danes kuhamo špagete s tunino omako Smejati se na glas
_________________
Obveščamo vas, da je pošta slovenije prisiljena umakniti znamko z vašim likom, ker je pri kupcih nastal dvom na katero stran morajo pljuniti!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Goga
Sv. Peter


Pridružen/-a: 13.07. 2006, 07:27
Prispevkov: 2412
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2006 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pr ns pa bo usak dobu po eno šeflo šniclu Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas
_________________
PRIJAZNE BESEDE SO LAHKO KRATKE IN LAHKO IZGOVORLJIVE. TODA NJIHOV ODMEV JE RESNIČNO NESKONČEN.
(MATI TEREZA)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dadan
Kardinal


Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16
Prispevkov: 1347

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2006 13:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ampak testenine smo jedli že včeraj, mesa pa nimam. Kaj naj skuham.
_________________
Na svetu ni prostora za strahopetneže.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
Chope
Bog in batina


Pridružen/-a: 11.07. 2006, 05:10
Prispevkov: 1974

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2006 13:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S pizzo ne morš nkol falit.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Seki
Gost





PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2006 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajmuht Cool
Nazaj na vrh
dadan
Kardinal


Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16
Prispevkov: 1347

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2006 15:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prepozno, kar s solato in toplimi sendviči sem se morala potolažit, bo pa večerja orng.
_________________
Na svetu ni prostora za strahopetneže.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
dadan
Kardinal


Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16
Prispevkov: 1347

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2006 19:33    Naslov sporočila: večerja Odgovori s citatom

MELANCANE-JAJČEVCI čas priprave: 12 minut
SESTAVINE :
1 ČEBULA
2 STROKA ČESNA
MAL PETERŠILJA
VEGETA
2 SREDNJE VELIKI MELANCANI
5 REZIN SIRA

Sesekljano čebulo prepražiš na olivnem olju, dodaš na kolobarje zrezane melancane, strt česen, nasekljan peteršil, vegeto, malo popra, malo vode, premešaš, pokriješ in dušiš 5 minut, nato položiš na vse to rezine sira in zopet pokriješ s pokrovko za 1 minuto.
Serviraš z dobrim kruhom.
Dober tek. Smejati se na ves glas Surprised Surprised
_________________
Na svetu ni prostora za strahopetneže.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
Goga
Sv. Peter


Pridružen/-a: 13.07. 2006, 07:27
Prispevkov: 2412
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2006 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SKUTNO PECIVO

1. plast
25 dag albert keksov zdrobiš in zmešaš z 20 dag raztopljenega masla ali margarine. Zmes natlačiš v pekač na peki papir. Pečeš 15 minut na 150˙C. Malo ohladiš.

2. plast
5 jajc penasto umešaš s 17 dag sladkorja + vanilij sladkor, dodaš 1/2 kg skute. Zmešaš in preliješ preko prve plasti. Pečeš 30 do 40 minut na 150˙C. Vse skupaj popolnoma ohladiš.

3. plast
3 kisle smetane zmešaš s 15 dag mletega sladkorja + vanilij sladkor. Preliješ po ohlajenem. Pečeš 15 do 20 minut na 150˙C.
Ohlajeno daš za 12 ur v hladilnik. Razrežeš na majhne kocke. (Pecivo je sočno, dobro, tri-barvno.)

Sicer ni za kosilo je pa odlično in paše po kosilu. Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas
_________________
PRIJAZNE BESEDE SO LAHKO KRATKE IN LAHKO IZGOVORLJIVE. TODA NJIHOV ODMEV JE RESNIČNO NESKONČEN.
(MATI TEREZA)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dadan
Kardinal


Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16
Prispevkov: 1347

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2006 19:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To mi bo pa prav prišlo konec tedna, ko bom imela obiske.
Hvala.
_________________
Na svetu ni prostora za strahopetneže.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
dadan
Kardinal


Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16
Prispevkov: 1347

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2006 10:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smejati se na glas TORTA:
6 JAJC
350 dag sladkorja
200 dag moke
150 dag zmletih orehov ali lešnikov
1 pecilni
1 vanili sladkor
1 žlica ruma
1kompot od višenj, lako je tudi od marelic ali mešano sadje
1 sladka smetana

V eni posodi stepeš rumenjake ,dodaš polovico sladkorja, nato pecilni,vanili,rum,na koncu rahlo vmešaš moko in zmlete orehe.

V drugi posodi stepeš beljake v trd sneg, s preostalo polovico sladkorja.

Rahlo vmešaš skupaj v maso z rumenjaki, vliješ v model za torto ( naj bo obložen s folijo ali peki papirjem ).
Pečeš pri 190 C približno 30 min. ( z zobotrebcem prebodi, če je pečeno )
Ohladiš, prerežeš,pokapljaš kar dobro s sokom od kompota, namažeš s stepeno smetano, obložiš s sadjem,
pokriješ z drugo polovico in premažeš s smetano še zgornjo polovico in robove. Lahko jo okrasiš poljubno.Torta je kar velika, količine lahko zmanjšaš za polovico in pečeš v manjšem modelu.
Dober tek !
_________________
Na svetu ni prostora za strahopetneže.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
kloshar
Nadškof


Pridružen/-a: 06.08. 2006, 20:12
Prispevkov: 801

PrispevekObjavljeno: 12 Okt 2006 23:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je tud ena dobra stvar!
KOKOSOVO PECIVO
- 20 dkg sladkorja + 1 vanilij
- 4 rumenjaki ( beljak - sneg )
- 20 dkg moke + 1 pecilni
- 4 velike žlice čokolade v prahu
- 1-2 velike žlice ruma
- 1- dcl mrzle vode
- 1 dcl olja
To vse zmiksaš in narahlo umešaš sneg iz beljakov.
Pečeš na 190"C 20-25 minut.
Ko je pečeno ,ga obrneš na desko ali kaj podobnega , ga ohladiš , prerežeš na pol. Eno polovico daš nazaj v pekač in namažeš z NADEVOM:
- 2 kisli smetani
- 10 dkg kokosa
- 5 velikih žlic sladkorja
nadev je dobro če je nekaj časa na hladnem.
Nato položiš na nadev drugo polovico in preliješ z :
- 10 dkg margarine
- 10 dkg čokolade v prahu ( to dvoje topiš na pari)

P.S Veste da morate namazati pekač z margarino in posuti z moko. Jaz nisem , vendar hvala bogu da je gravitacija naredila svoje!
Pa dober tek! Very Happy Very Happy Very Happy

Najboljše izpade v ovalnem pekaču , ker na ovalu ostane več čokolade, mljask!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Seki
Gost





PrispevekObjavljeno: 31 Okt 2006 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

đuveč Twisted Evil
Nazaj na vrh
Chope
Bog in batina


Pridružen/-a: 11.07. 2006, 05:10
Prispevkov: 1974

PrispevekObjavljeno: 31 Okt 2006 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi smo pa danes začel z zimsko hrano. In to Segedinar. Mljask
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
kloshar
Nadškof


Pridružen/-a: 06.08. 2006, 20:12
Prispevkov: 801

PrispevekObjavljeno: 31 Okt 2006 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi smo mel pa rižoto z zelenjavo in aviacijo!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Hrastnigg Seznam forumov -> Hrana in hranjenje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.