Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Herman Ovčka
Pridružen/-a: 11.07. 2006, 14:11 Prispevkov: 54
|
Objavljeno: 14 Jul 2006 09:11 Naslov sporočila: Taprau bosansk čevapčiči |
|
|
A ima kdo na zalogi recept za čevapčiče, ampak takšne k jih jejo v Bosni?
Može tud recept brez jagnjetine, al pa vsaj kak približek tapravim. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabina Ovčka
Pridružen/-a: 14.07. 2006, 13:54 Prispevkov: 87
|
Objavljeno: 15 Jul 2006 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Pravi čevapčiči so iz treh vrst živali. Svinjsko, goveje in ovčetina.
Pa začimbe, poper, sol, nekateri dajo papriko in Radensko, da se iz mase lažje oblikuje. _________________ Vroče mi je, neznansko vroče mi je!!! ) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
chef Gost
|
Objavljeno: 17 Jul 2006 18:43 Naslov sporočila: |
|
|
usi vemo da gre poleg svinjskiga in govejga mesa not še ovčetina in začimbe...bolj pomembno je u kakšnem razmerju |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Chope Bog in batina
Pridružen/-a: 11.07. 2006, 05:10 Prispevkov: 1974
|
Objavljeno: 25 Jul 2006 15:46 Naslov sporočila: |
|
|
Našel sem en recept za prave "Bosanske čevape".
450 g ovčetine
150 g govedine
40 g čebule
4 g popra
12 g soli
Za lepinjo: goveja juha
Meso operemo, narežemo ga na kose 3x3 cm in zmeljemo v stroju. Mleto meso mešamo z roko 15-20 minut, vmes dodajamo začimbe.
Maso obvezno pustimo stati nekaj ur ali pa kar dan. Nato oblikujemo čevapčiče.
Čevapčiči se pečejo na navadni mreži namazano s slanino ali oljem, približno 4 - 7 minut. Čevapčiče vmes 2 x obrnemo. Ko so pečeni jih popopramo, po želji pa posujemo z zelenim peteršiljem.
Zraven se ponudi mlada čebula.
Pravi bosanski čevapi se vstavijo v lepinjo, ki smo jo predhodno pomočili v mesni sok. Ta se lahko naredi iz goveje juhe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
STR8 Ovčka
Pridružen/-a: 27.09. 2006, 21:09 Prispevkov: 10 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: 27 Sep 2006 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
Ali veste, kako se reče v angleščini cigansko nabodalo - jed, ki jo postrežejo na Otočcu?
Vam bom povedala to je Gipsy styl - kebab
sam še nism probala nikoli ne veš, kaj bo gor! _________________ Ja sam tu, ti si tam, bolje meni nego tebi, pa se jebi! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Seki Gost
|
Objavljeno: 28 Sep 2006 00:20 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej sem mislu da to nikakor ni kebab, po manjšem googlanju pa sem prišel do zanimive ugotovitve. Kebab namreč servirajo na full načinov.
Nekaj si jih oglejte spodaj. U Zagorju kolker vem se da dobit u eni od picerij tud pico kebab. Sloh ni tok švoh
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Vaska Satan
Pridružen/-a: 12.07. 2006, 14:58 Prispevkov: 3286 Kraj: Hrastnk
|
Objavljeno: 28 Sep 2006 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
OJ...njami, njami . _________________ Vsak šum, ki ga dolgo časa poslušamo, postane glas.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Seki Gost
|
Objavljeno: 28 Sep 2006 15:28 Naslov sporočila: |
|
|
:slap: dej ne govor k vse kebab-ast vidm |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Goga Sv. Peter
Pridružen/-a: 13.07. 2006, 07:27 Prispevkov: 2412 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: 28 Sep 2006 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
Tipkovnca je čist slinasta _________________ PRIJAZNE BESEDE SO LAHKO KRATKE IN LAHKO IZGOVORLJIVE. TODA NJIHOV ODMEV JE RESNIČNO NESKONČEN.
(MATI TEREZA) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Zepec Ovčka
Pridružen/-a: 06.02. 2007, 18:15 Prispevkov: 1
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Vaska Satan
Pridružen/-a: 12.07. 2006, 14:58 Prispevkov: 3286 Kraj: Hrastnk
|
Objavljeno: 07 Feb 2007 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
Dober recept...pa finte tud . _________________ Vsak šum, ki ga dolgo časa poslušamo, postane glas.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|