Hrastnigg Seznam forumov Hrastnigg
Forum Hrastnika
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Taprau bosansk čevapčiči

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Hrastnigg Seznam forumov -> Hrana in hranjenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Herman
Ovčka


Pridružen/-a: 11.07. 2006, 14:11
Prispevkov: 54

PrispevekObjavljeno: 14 Jul 2006 09:11    Naslov sporočila: Taprau bosansk čevapčiči Odgovori s citatom

A ima kdo na zalogi recept za čevapčiče, ampak takšne k jih jejo v Bosni?
Može tud recept brez jagnjetine, al pa vsaj kak približek tapravim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sabina
Ovčka


Pridružen/-a: 14.07. 2006, 13:54
Prispevkov: 87

PrispevekObjavljeno: 15 Jul 2006 10:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravi čevapčiči so iz treh vrst živali. Svinjsko, goveje in ovčetina.
Pa začimbe, poper, sol, nekateri dajo papriko in Radensko, da se iz mase lažje oblikuje.
_________________
Vroče mi je, neznansko vroče mi je!!! Pomezik)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chef
Gost





PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2006 18:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

usi vemo da gre poleg svinjskiga in govejga mesa not še ovčetina in začimbe...bolj pomembno je u kakšnem razmerju Wink
Nazaj na vrh
Chope
Bog in batina


Pridružen/-a: 11.07. 2006, 05:10
Prispevkov: 1974

PrispevekObjavljeno: 25 Jul 2006 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Našel sem en recept za prave "Bosanske čevape".

450 g ovčetine
150 g govedine
40 g čebule
4 g popra
12 g soli
Za lepinjo: goveja juha

Meso operemo, narežemo ga na kose 3x3 cm in zmeljemo v stroju. Mleto meso mešamo z roko 15-20 minut, vmes dodajamo začimbe.

Maso obvezno pustimo stati nekaj ur ali pa kar dan. Nato oblikujemo čevapčiče.

Čevapčiči se pečejo na navadni mreži namazano s slanino ali oljem, približno 4 - 7 minut. Čevapčiče vmes 2 x obrnemo. Ko so pečeni jih popopramo, po želji pa posujemo z zelenim peteršiljem.
Zraven se ponudi mlada čebula.

Pravi bosanski čevapi se vstavijo v lepinjo, ki smo jo predhodno pomočili v mesni sok. Ta se lahko naredi iz goveje juhe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
STR8
Ovčka


Pridružen/-a: 27.09. 2006, 21:09
Prispevkov: 10
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: 27 Sep 2006 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali veste, kako se reče v angleščini cigansko nabodalo - jed, ki jo postrežejo na Otočcu?

Vam bom povedala to je Gipsy styl - kebab
sam še nism probala nikoli ne veš, kaj bo gor!
_________________
Ja sam tu, ti si tam, bolje meni nego tebi, pa se jebi!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Seki
Gost





PrispevekObjavljeno: 28 Sep 2006 00:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej sem mislu da to nikakor ni kebab, po manjšem googlanju pa sem prišel do zanimive ugotovitve. Kebab namreč servirajo na full načinov.
Nekaj si jih oglejte spodaj. U Zagorju kolker vem se da dobit u eni od picerij tud pico kebab. Sloh ni tok švoh Cool Cool





Nazaj na vrh
Vaska
Satan


Pridružen/-a: 12.07. 2006, 14:58
Prispevkov: 3286
Kraj: Hrastnk

PrispevekObjavljeno: 28 Sep 2006 14:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OJ...njami, njami Shocked .
_________________
Vsak šum, ki ga dolgo časa poslušamo, postane glas. Smile

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Seki
Gost





PrispevekObjavljeno: 28 Sep 2006 15:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

:slap: dej ne govor k vse kebab-ast vidm Smejati se na ves glas
Nazaj na vrh
Goga
Sv. Peter


Pridružen/-a: 13.07. 2006, 07:27
Prispevkov: 2412
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: 28 Sep 2006 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tipkovnca je čist slinasta Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas
_________________
PRIJAZNE BESEDE SO LAHKO KRATKE IN LAHKO IZGOVORLJIVE. TODA NJIHOV ODMEV JE RESNIČNO NESKONČEN.
(MATI TEREZA)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zepec
Ovčka


Pridružen/-a: 06.02. 2007, 18:15
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 06 Feb 2007 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukile najdete zelo dober recept za čevapčiče:

http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=1552
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vaska
Satan


Pridružen/-a: 12.07. 2006, 14:58
Prispevkov: 3286
Kraj: Hrastnk

PrispevekObjavljeno: 07 Feb 2007 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dober recept...pa finte tud Smeh .
_________________
Vsak šum, ki ga dolgo časa poslušamo, postane glas. Smile

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Hrastnigg Seznam forumov -> Hrana in hranjenje
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.