Hrastnigg Seznam forumov Hrastnigg
Forum Hrastnika
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




recepti tako ali drugače:)

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Hrastnigg Seznam forumov -> Hrana in hranjenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
*_Nikchy_*
Babaroga


Pridružen/-a: 15.07. 2006, 19:05
Prispevkov: 2585
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2006 19:49    Naslov sporočila: recepti tako ali drugače:) Odgovori s citatom

ok..sem odprla temo, ker pišete kakšne zanimive recepte sem pa tja...tko, da zdej bomo tuki združevali use specialitete, ki jih znate pripravit... Smejati se na glas
_________________
Obveščamo vas, da je pošta slovenije prisiljena umakniti znamko z vašim likom, ker je pri kupcih nastal dvom na katero stran morajo pljuniti!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
*_Nikchy_*
Babaroga


Pridružen/-a: 15.07. 2006, 19:05
Prispevkov: 2585
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2006 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ŠPAGETI S TUNO:

Priprava jedi je hitra, enostavna, okusna in priporočljiva v toplih poletnih dneh.

SESTAVINE:

-špageti
-tuna v konzervi
-origano
-ketchup ali pelati

PRIPRAVA:

Špagete skuhamo v rahlo nasoljeni in naoljeni vodi.
Medtem pripravimo omako. V skodelico damo tuno, ketchup ali pelate (raje priporočam ketchup, ker pri pelatih je okus pust), malo origana in dobro premešamo. Omaka ne sme biti pregosta ali preredka. Nato postrezemo špagete na krožnik in jih prelijemo s tunino omako. Po želji lahko potrosimo tudi s parmezanom.

Pa dober tek!
_________________
Obveščamo vas, da je pošta slovenije prisiljena umakniti znamko z vašim likom, ker je pri kupcih nastal dvom na katero stran morajo pljuniti!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
*_Nikchy_*
Babaroga


Pridružen/-a: 15.07. 2006, 19:05
Prispevkov: 2585
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: 18 Jan 2007 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

POMARANČNE KOCKE

SESTAVINE:

- sestavine za biskvit
- tri pomaranče
- marelična marmelada
- čokoladni puding

POSTOPEK PRIPRAVE:

Normalno naredimo zmes za biskvit. Po želji mu lahko dodamo tudi kokos. Biskvit spečemo, nato ga odrežemo 1/3. Odrezani biskvit zmečkamo v posodi, mu dodamo iztisnjen sok in nariban olupek treh pomaranč, ter tri žlice marelične marmelade. To dobro premešamo. Nato zmes premažemo po preostalem biskvitu. Na koncu skuhamo čokoladni puding in ga polijemo čez biskvit.
Namesto čokoladnega pudinga lahko biskvit prelijete s čokoladnim prelivom.

DOBER TEK!
_________________
Obveščamo vas, da je pošta slovenije prisiljena umakniti znamko z vašim likom, ker je pri kupcih nastal dvom na katero stran morajo pljuniti!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sigmund
Duhovnik


Pridružen/-a: 23.07. 2006, 00:02
Prispevkov: 475
Kraj: C:\Program Files

PrispevekObjavljeno: 18 Jan 2007 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PECIVO S PRAVO KAVO

SESTAVINE:

3 cela jajca
3 skodelice(za pravo kavo) olja
2 skodelici mleka
5 skodelic sladkorja
7 skodelic ostre moke
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
malo cimeta
2 žlici prave kave
2 naribani jabolki

PRIPRAVA:
Zmešamo in vse skupaj damo v pekač in pečemo pri temperaturi 180 stopinj celzija.

DOBER TEK!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roko
Kardinal


Pridružen/-a: 27.11. 2006, 10:54
Prispevkov: 1442

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2007 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://shrani.si/files/receptizapre6l.doc

Tule je neki receptu .Javte ,če ste dol dubul.
_________________
Sej bo bulš!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jacky0
Ovčka


Pridružen/-a: 29.08. 2006, 16:47
Prispevkov: 201

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2007 01:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hrenovke

sestavine:

2 para hrenovk

priprava:

V skledo nalijemo ravno dovolj vode da zalije hrenovke, počakamo da zavre in pustimo vreti okoli 5 minut.

pa dober tek!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Goga
Sv. Peter


Pridružen/-a: 13.07. 2006, 07:27
Prispevkov: 2412
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2007 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="jacky0"]Hrenovke

sestavine:

2 para hrenovk

priprava:

V skledo nalijemo ravno dovolj vode da zalije hrenovke, počakamo da zavre in pustimo vreti okoli 5 minut.

pa dober tek![/quote
Zraven pa zenf in kruh Kazati jezik
_________________
PRIJAZNE BESEDE SO LAHKO KRATKE IN LAHKO IZGOVORLJIVE. TODA NJIHOV ODMEV JE RESNIČNO NESKONČEN.
(MATI TEREZA)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roko
Kardinal


Pridružen/-a: 27.11. 2006, 10:54
Prispevkov: 1442

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2007 09:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še hrenuke ne znate kuhat!!!!Če 5 minut vrejo, počijo!! Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas .Samo v kropu morajo bit. Me zanima kaj sploh znate skuhat? Zalosten Zalosten Zalosten
_________________
Sej bo bulš!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jacky0
Ovčka


Pridružen/-a: 29.08. 2006, 16:47
Prispevkov: 201

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2007 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če kupiša zapakirane počjo, frišne pa ne Smejati se na glas Smejati se na glas
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vesolje
Škof


Pridružen/-a: 31.10. 2006, 18:49
Prispevkov: 612
Kraj: Shitopia

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2007 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vzamemo banano, narežemo na kolobarje.
jabolko, olupimo in narežemo.
dodamo za vzorec rozin.
po želji dodamo še cimet in žlico medu.
čez vse skupaj vsujemo rižolino in polijemo s toplim mlekom...
mmmmm Ljubezen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Simba
Guru


Pridružen/-a: 15.10. 2006, 19:35
Prispevkov: 5009
Kraj: tle nejk bliz

PrispevekObjavljeno: 15 Jul 2007 14:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.....tole sm vase spravu zjutraj... Smeh

JURČKI Z JAJCI:

Gobe očistimo in narežemo na rezine. Čebulo in peteršilj sesekljamo, koriandrova semena pa zdrobimo.
V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo in pražimo, da postekleni. Dodamo jurčke in pražimo na srednji temperaturi, dokler se ne zmehčajo. Dodamo zdrobljen koriander in kuhamo še 3 minute.
Prilijemo mleko in kuhamo, dokler tekočina ne izpari. Dodamo jajci in ju dobro vmešamo med jurčke. Dodamo še poper, čili ali čilijevo omako, peteršilj, sol in sojine omake po okusu.
Nasvet: Namesto soli priporočam sojino omako z okusom po gobah. Sojina omaka vsebuje sol, poleg tega da jedi bolj poln okus in aromo.
...............pa dober tek..... thumbleft
_________________
Vaja dela mojstra,če mojster dela vajo...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Hrastnigg Seznam forumov -> Hrana in hranjenje
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.