Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
*_Nikchy_* Babaroga
Pridružen/-a: 15.07. 2006, 19:05 Prispevkov: 2585 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: 18 Dec 2006 19:49 Naslov sporočila: recepti tako ali drugače:) |
|
|
ok..sem odprla temo, ker pišete kakšne zanimive recepte sem pa tja...tko, da zdej bomo tuki združevali use specialitete, ki jih znate pripravit... _________________ Obveščamo vas, da je pošta slovenije prisiljena umakniti znamko z vašim likom, ker je pri kupcih nastal dvom na katero stran morajo pljuniti! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
*_Nikchy_* Babaroga
Pridružen/-a: 15.07. 2006, 19:05 Prispevkov: 2585 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: 18 Dec 2006 20:01 Naslov sporočila: |
|
|
ŠPAGETI S TUNO:
Priprava jedi je hitra, enostavna, okusna in priporočljiva v toplih poletnih dneh.
SESTAVINE:
-špageti
-tuna v konzervi
-origano
-ketchup ali pelati
PRIPRAVA:
Špagete skuhamo v rahlo nasoljeni in naoljeni vodi.
Medtem pripravimo omako. V skodelico damo tuno, ketchup ali pelate (raje priporočam ketchup, ker pri pelatih je okus pust), malo origana in dobro premešamo. Omaka ne sme biti pregosta ali preredka. Nato postrezemo špagete na krožnik in jih prelijemo s tunino omako. Po želji lahko potrosimo tudi s parmezanom.
Pa dober tek! _________________ Obveščamo vas, da je pošta slovenije prisiljena umakniti znamko z vašim likom, ker je pri kupcih nastal dvom na katero stran morajo pljuniti! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
*_Nikchy_* Babaroga
Pridružen/-a: 15.07. 2006, 19:05 Prispevkov: 2585 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: 18 Jan 2007 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
POMARANČNE KOCKE
SESTAVINE:
- sestavine za biskvit
- tri pomaranče
- marelična marmelada
- čokoladni puding
POSTOPEK PRIPRAVE:
Normalno naredimo zmes za biskvit. Po želji mu lahko dodamo tudi kokos. Biskvit spečemo, nato ga odrežemo 1/3. Odrezani biskvit zmečkamo v posodi, mu dodamo iztisnjen sok in nariban olupek treh pomaranč, ter tri žlice marelične marmelade. To dobro premešamo. Nato zmes premažemo po preostalem biskvitu. Na koncu skuhamo čokoladni puding in ga polijemo čez biskvit.
Namesto čokoladnega pudinga lahko biskvit prelijete s čokoladnim prelivom.
DOBER TEK! _________________ Obveščamo vas, da je pošta slovenije prisiljena umakniti znamko z vašim likom, ker je pri kupcih nastal dvom na katero stran morajo pljuniti! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sigmund Duhovnik
Pridružen/-a: 23.07. 2006, 00:02 Prispevkov: 475 Kraj: C:\Program Files
|
Objavljeno: 18 Jan 2007 21:36 Naslov sporočila: |
|
|
PECIVO S PRAVO KAVO
SESTAVINE:
3 cela jajca
3 skodelice(za pravo kavo) olja
2 skodelici mleka
5 skodelic sladkorja
7 skodelic ostre moke
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
malo cimeta
2 žlici prave kave
2 naribani jabolki
PRIPRAVA:
Zmešamo in vse skupaj damo v pekač in pečemo pri temperaturi 180 stopinj celzija.
DOBER TEK! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Roko Kardinal
Pridružen/-a: 27.11. 2006, 10:54 Prispevkov: 1442
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
jacky0 Ovčka
Pridružen/-a: 29.08. 2006, 16:47 Prispevkov: 201
|
Objavljeno: 19 Jan 2007 01:54 Naslov sporočila: |
|
|
Hrenovke
sestavine:
2 para hrenovk
priprava:
V skledo nalijemo ravno dovolj vode da zalije hrenovke, počakamo da zavre in pustimo vreti okoli 5 minut.
pa dober tek! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Goga Sv. Peter
Pridružen/-a: 13.07. 2006, 07:27 Prispevkov: 2412 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: 19 Jan 2007 09:29 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="jacky0"]Hrenovke
sestavine:
2 para hrenovk
priprava:
V skledo nalijemo ravno dovolj vode da zalije hrenovke, počakamo da zavre in pustimo vreti okoli 5 minut.
pa dober tek![/quote
Zraven pa zenf in kruh _________________ PRIJAZNE BESEDE SO LAHKO KRATKE IN LAHKO IZGOVORLJIVE. TODA NJIHOV ODMEV JE RESNIČNO NESKONČEN.
(MATI TEREZA) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Roko Kardinal
Pridružen/-a: 27.11. 2006, 10:54 Prispevkov: 1442
|
Objavljeno: 19 Jan 2007 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
Še hrenuke ne znate kuhat!!!!Če 5 minut vrejo, počijo!! .Samo v kropu morajo bit. Me zanima kaj sploh znate skuhat? _________________ Sej bo bulš! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jacky0 Ovčka
Pridružen/-a: 29.08. 2006, 16:47 Prispevkov: 201
|
Objavljeno: 19 Jan 2007 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
če kupiša zapakirane počjo, frišne pa ne |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Vesolje Škof
Pridružen/-a: 31.10. 2006, 18:49 Prispevkov: 612 Kraj: Shitopia
|
Objavljeno: 29 Jan 2007 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
vzamemo banano, narežemo na kolobarje.
jabolko, olupimo in narežemo.
dodamo za vzorec rozin.
po želji dodamo še cimet in žlico medu.
čez vse skupaj vsujemo rižolino in polijemo s toplim mlekom...
mmmmm |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Simba Guru
Pridružen/-a: 15.10. 2006, 19:35 Prispevkov: 5009 Kraj: tle nejk bliz
|
Objavljeno: 15 Jul 2007 14:26 Naslov sporočila: |
|
|
.....tole sm vase spravu zjutraj...
JURČKI Z JAJCI:
Gobe očistimo in narežemo na rezine. Čebulo in peteršilj sesekljamo, koriandrova semena pa zdrobimo.
V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo in pražimo, da postekleni. Dodamo jurčke in pražimo na srednji temperaturi, dokler se ne zmehčajo. Dodamo zdrobljen koriander in kuhamo še 3 minute.
Prilijemo mleko in kuhamo, dokler tekočina ne izpari. Dodamo jajci in ju dobro vmešamo med jurčke. Dodamo še poper, čili ali čilijevo omako, peteršilj, sol in sojine omake po okusu.
Nasvet: Namesto soli priporočam sojino omako z okusom po gobah. Sojina omaka vsebuje sol, poleg tega da jedi bolj poln okus in aromo.
...............pa dober tek..... _________________ Vaja dela mojstra,če mojster dela vajo... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|