Hrastnigg Seznam forumov Hrastnigg
Forum Hrastnika
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Zdravstveni Dom Hrastnik

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Hrastnigg Seznam forumov -> Hrastnik - ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Chope
Bog in batina


Pridružen/-a: 11.07. 2006, 05:10
Prispevkov: 1974

PrispevekObjavljeno: 30 Sep 2019 20:00    Naslov sporočila: Zdravstveni Dom Hrastnik Odgovori s citatom

Spodaj si preberite javno objavo ZD Hrastnik, razmislite in pokomentirajte.

V preteklih dneh ste občani na nas naslovili precej vprašanj in skrbi glede Zdravstvenega doma Hrastnik (ZD Hrastnik), zato smo skupaj z v. d. direktorjem ZD Hrastnik Gregorjem Pajićem pripravili nekaj pojasnil.

ZD Hrastnik se že nekaj let sooča s finančnimi in likvidnostnimi težavami, kar se je vse bolj kazalo tudi v delovanju le-tega. Finančna izguba v zadnjih dveh letih je znašala 172.000 evrov, pojavile so se težave z likvidnostjo. Zaradi takšne finančne situacije in večkratnih menjav vodstva, so bili skrhani tudi odnosi v kolektivu, ZD je zapustilo več zdravnic in zdravnikov. Situacija je že več let zaskrbljujoča, za celostno rešitev pa je potreben čas in pravilen pristop.

Osnova za postopno reševanje vseh težav je vzdržno finančno stanje - trenutno je le-to sanirano in likvidnostnih težav ni več. Prav tako bo rezultat ob koncu leta 2019 pozitiven. Ob želji vseh zaposlenih za ureditev razmer se odnosi v ZD Hrastnik izboljšujejo, predvsem s ciljem zadovoljiti potrebe pacientov.

Žal pa se tudi ZD Hrastnik sooča z enakim problemom, kot ga ima celotni sistem primarnega zdravstva v Sloveniji – pomanjkanje zdravnikov. Takšno stanje je v ZD Hrastnik prevzel tudi trenutni v. d. direktorja.

V ZD Hrastnik deluje pet ambulant družinske medicine, od tega tri v okviru zdravstvenega doma in dve koncesionarki, poleg tega se izvaja tudi zdravstveno varstvo na Dolu. Izvaja se dežurna služba sedem dni v tednu od 00. do 24. ure. Za zagotavljanje takšnega obsega zdravstvenega varstva ob obstoječi organiziranosti, ki so jo postavili v prejšnjih letih, potrebujemo vsaj šest zdravnikov ob pomoči zunanjih zdravnikov za dežurstva.

Za zagotavljanje zdravstvenega varstva trenutno delujejo štirje zdravniki s polno zaposlenostjo in en zdravnik, ki je delno zaposlen. Najavljen pa je še en odhod zdravnice v začetku decembra 2019. Zdravstveno varstvo v dveh ambulantah ni moteno in delo poteka tekoče, v eni ambulanti pa je delno moteno, kar občutijo pacienti, a se zaposleni v ZD Hrastnik kljub problemom trudijo oskrbeti vse paciente.

V Dispanzerju za žene bo trenutno ginekologinjo po odhodu v oktobru nadomestila Cvetka Skušek Fakin, dr.med.spec.ginek. Dispanzer že nekaj let deluje le nekaj dni na teden, trenutna ginekologinja je namreč v ZD Hrastnik opravljala le del delovnega časa, preostanek pa v ZD v drugi občini. Zdravstveno varstvo v tej ambulanti bo tudi po prihodu nove ginekologinje zagotovljeno vsaj v enakem obsegu kot doslej, torej najmanj trikrat na teden. Dr. Fakinova je izkušena specialistka ginekologije in porodničarstva, ki prihaja iz bolnišnice, zato bo v Hrastniku zagotovljena zelo strokovna ekipa na področju ginekologije.

V ZD Hrastnik se vseskozi intenzivno posvečajo pridobivanju zdravnikov: od posamičnih pogovorov z zdravniki, povabila k sodelovanju več družinskim zdravnikom v okviru Zdravniške zbornice, dogovor s kadrovsko agencijo za iskanje primernih kadrov tudi v tujini itn. Prav tako je vseskozi odprt razpis za zaposlitev zdravnika družinske medicine.

Tovrstne aktivnosti ob splošno znanem pomanjkanju zdravnikov na državni ravni potrebujejo svoj čas za dosego želenih rezultatov, bo pa v doglednem času sanirano tudi to.

Skupni cilj nas vseh pa je zdravstveno varstvo vseh, ki so vezani na Zdravstveni dom Hrastnik.
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Hrastnigg Seznam forumov -> Hrastnik - ostalo
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.