Hrastnigg Seznam forumov Hrastnigg
Forum Hrastnika
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Vsi prestopi iz ene v drugo politično stranko

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Hrastnigg Seznam forumov -> Politični Hrastnik
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Chope
Bog in batina


Pridružen/-a: 11.07. 2006, 05:10
Prispevkov: 1974

PrispevekObjavljeno: 19 Nov 2011 17:18    Naslov sporočila: Vsi prestopi iz ene v drugo politično stranko Odgovori s citatom

Janja Klasinc, Matjaž Zanoškar, Alojz Posedel, Renata Brunskole, Alan Bukovnik, Cveta Zalokar Oražem so imena nekaterih politikov, ki so se v zadnjih dneh ob nastanku novih strank odločili, da zamenjajo še eno stranko.
Rekorderka je Cveta Zalokar Oražem, ki gre že v svojo četrto stranko.
Franc Žnidaršič je že pred časom izstopil iz Desusa in ustanovil svojo Demokratično stranko dela
Dr. Marko Pavliha, prav tako nekdanji poslanec, zdaj “resetiranec” in član liste Gregorja Viranta, je leta 2007 iz poslanske skupine LDS prestopil k SD-ju. Že večkrat je to opisal kot svojo veliko napako.
Zgodovinski prestop je bil leta 1996, ko je Ciril Pucko, ki je bil izvoljen na listi takratne SKD, prestopil in podprl Drnovška in LDS, ter tako sploh omogočil Drnovškovo vlado. Zato se pravi prestopom iz stranke v stranko "puckizem". Istega mandat je Polonca Dobrajc zapustila SNS. Dobrajčeva je na naslednjih volitvah kandidirala na listi SDS-a.
Prejšnji mandat so masovno zapustili LDS in se preselili k ZARES (Vili Trofenik, Cveta Zalokar Oražem, Alojz Posedel, Gregor Golobič), nekateri pa so se naselili kar v gnezdu SD (Tone Rop, Darja Lavtižar Bebler.
Po številu prestopov je rekorden prvi mandat DZ-ja od leta 1992 do leta 1996, ko je politične barve zamenjalo 22 poslancev. SNS je takrat izgubil devet poslancev,saj so ustanovili svojo skupino.
V mandatu 2000-2004 sta iz poslanske skupine SDS-a izstopila Franc Čebulj in Janez Cimperman. Prvi se je pridružil SLS-u, drugi pa stranki Slovenija je naša.
Tik pred koncem mandata 2000-2004 je iz poslanske skupine SMS-a izstopil Bogomir Vnučec in se pridružil poslanski skupini SDS-a. Še pred njim so poslansko skupino SMS-a zapustili Igor Štemberger, Marko Diaci in Peter Levič, ki so postali samostojni poslanci. Štemberger in Levič sta nato nastopila na listi AS-a. Za kratek čas je v tem mandatu samostojni poslanec postal tudi Dimitrij Rupel, ko je izstopil iz poslanske skupine LDS-a in se še ni pridružil poslanski skupini SDS-a.
Marca 2007 je iz poslanske skupine LDS-a izstopil Slavko Gaber in do konca mandata deloval kot samostojni poslanec. Pred njim je poslansko skupino LDS-a zapustilo šest poslancev, to so bili Matej Lahovnik, Pavel Gantar, Davorin Terčon, Alojz Posedel, Majda Širca in Cveta Zalokar Oražem, nato pa še Vili Trofenik, ki so kasneje ustanovili poslansko skupino nepovezanih poslancev.
Januarja 2008 so vrste SNS-a zaradi nestrinjanja z delovanjem predsednika stranke Zmaga Jelinčiča zapustili Barbara Žgajner Tavš, Sašo Peče in Boštjan Zagorac.
Junija lani je iz poslanske skupine NSi-ja izstopil Janez Drobnič, ker mu v stranki niso potrdili kandidature za državnozborske volitve.

Tole niso vsi prestopi, jih je pa veliko. Nekateri osebki so bili ponovno izvoljeni, čeprav pri drugih strankah, medtemko so nekateri poniknili.

Poznate še vi kakšen pomemben prestop? Bi nagradili prestop z glasom za prestopnika?
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
štakor
Škof


Pridružen/-a: 27.12. 2007, 10:24
Prispevkov: 558

PrispevekObjavljeno: 19 Nov 2011 19:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hršak tud prestopa kamor veter piha.
_________________
Tko ni za nas je protif nam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lumani
Ovčka


Pridružen/-a: 05.10. 2011, 14:48
Prispevkov: 41
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2011 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja in to mu bo kao ful pomagal pri izvolitvi v parlament! Mislim,da poslanca iz Hrastnika ne bo ta mandat v državnem zboru!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Hrastnigg Seznam forumov -> Politični Hrastnik
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.