|
Hrastnigg Forum Hrastnika
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Vaska Satan
Pridružen/-a: 12.07. 2006, 14:58 Prispevkov: 3286 Kraj: Hrastnk
|
Objavljeno: 31 Okt 2006 22:56 Naslov sporočila: |
|
|
Rajž z začimbami... . _________________ Vsak šum, ki ga dolgo časa poslušamo, postane glas.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
kloshar Nadškof
Pridružen/-a: 06.08. 2006, 20:12 Prispevkov: 801
|
Objavljeno: 31 Okt 2006 22:57 Naslov sporočila: |
|
|
Vaska je napisal/a: | Rajž z začimbami... . |
Pa veš kaj je aviacija? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Vaska Satan
Pridružen/-a: 12.07. 2006, 14:58 Prispevkov: 3286 Kraj: Hrastnk
|
Objavljeno: 31 Okt 2006 23:00 Naslov sporočila: |
|
|
A misliš ono iz lugiana ?? _________________ Vsak šum, ki ga dolgo časa poslušamo, postane glas.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
kloshar Nadškof
Pridružen/-a: 06.08. 2006, 20:12 Prispevkov: 801
|
Objavljeno: 01 Nov 2006 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
Evo spet nekaj za sladokusce!
BISKVIT Z BANANAMI
BISKVIT
- 5 jajc ( iz beljakov narediš sneg)
- 5 žlic sladkorja
- 5 žlic moke
- 2 žlici vode
- 1-2 žlici olja
- 2-3 žlice čokolade v prahu
Pečeš 20-30 minut na 180 stopinj.
PREMAZ - marelična marmelada ( lahko tudi češpljeva )
- 3 banane (narežeš na kolobarje ali malo zmiksaš )
KREMA - 1/2 l mleka
- 2 vanilij pudinga - ohladiš in dodaš stepeno!! margarino
- sladkor + vanilij
- 25 dkg margarine
- malo ruma ( lahko po okusu )
PRELIV
- 20 dkg čokolade
- 1 žlica margarine
- 3 žlice vode
!!!!!!
Kremo s čokolado lahko narediš po lastnem okusu!
Čokolada
Puding
Banane
Marmelada
Biskvit |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kloshar Nadškof
Pridružen/-a: 06.08. 2006, 20:12 Prispevkov: 801
|
Objavljeno: 02 Nov 2006 10:53 Naslov sporočila: |
|
|
V plitvo ovalno posodo, najbolje iz porcelana, odpornega proti ognju, položimo biskvitno ploščo, seveda primerno obrezano. Na sredo naložimo sladoled in ga malo sploščimo. Iz beljakov in sladkorja naredimo beljakovo peno, pokrijemo z njo sladoled in oblikujemo kupolo. Paziti moramo, da sta sladoled in biskvit popolnoma pokrita in nikjer ne ostane kotlina v kupu. Z ostankom beljakove pene hitro nabrizgamo na kupolo okrasek in vse skupaj potresemo s sladkorjem v prahu. Najbolje je, da posoda medtem stoji v večji posodi z mrzlo vodo. Nato jo porinemo v vročo pečico; kakor hitro beljakova pena porjavi, vzamemo omleto iz pečice in jo takoj odnesemo na mizo. Ni mogoče natanko navesti, koliko časa je treba peči. Odvisno je od tega, kako vroča je pečica. Če je prevroča, se površina omlete obarva prehitro in neenakomerno, če ni dovolj vroča, pa prodre vročina do sladoleda in ga stopi. Na manj kot 200C naj bi pečica ne bila segreta. Paziti moramo, da je sladoled zelo globoko zmrznjen. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dadan Kardinal
Pridružen/-a: 01.09. 2006, 18:16 Prispevkov: 1347
|
Objavljeno: 03 Nov 2006 14:28 Naslov sporočila: |
|
|
Krasno, če moški takole kuha in peče, pa pomije posodo. Greš tudi v trgovino po vse sestavine ? _________________ Na svetu ni prostora za strahopetneže. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|